kenteken overschrijven alkmaar

Wat moet ik doen en meenemen bij een overschrijving bij kentekenloket Alkmaar?

 

Kentekenbewijs op naam zetten, wat moet u hebben en meenemen?

Als u een voertuig heeft gekocht, dan moet u als nieuwe eigenaar het kenteken op uw naam laten zetten. Dat heet overschrijven. Hoe u de overschrijving kunt regelen, hangt af van of u een voertuig koopt van een particulier, een rechtspersoon of van een door de RDW erkend bedrijf. In dit artikel leest u hoe u de overschrijving kunt regelen.

Overschrijven bij een kentekenloket

U neemt de volgende stappen:

 

U vraagt de verkoper van het voertuig:
Het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) met de tenaamstellingscode 

 

U neemt de documenten die u nodig heeft mee naar het kentekenloket of RDW-balie. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

 

De medewerker zet het voertuig op uw naam en geeft u - als alles in orde is - een tenaamstellingsverslag. Dit is een schriftelijk bewijs van de transactie met de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. Dit is een code die u nodig heeft als u bijvoorbeeld uw voertuig wilt verkopen. De code bestaat totaal uit 9 cijfers. Het tweede deel met 5 cijfers ontvangt u van de RDW samen met de nieuwe kentekencard. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van de kentekencard te bewaren.

 

Tip: Omdat de tenaamstellingscode vaak afgedrukt wordt op een soort kassabon, is het handig de cijfers van de tenaamstellingscode goed te bewaren. Zie de afbeelding hieronder. U kunt de eerste 4 cijfers overschrijven op de brief met het tweede gedeelte van de code. U hoeft de bon dan niet te bewaren. 

 

U krijgt van de medewerker ook een bewijs dat het voertuig niet meer op naam van de verkoper staat. Dit bewijs heet een vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de verkoper zodat hij kan aantonen dat hij niet meer verantwoordelijk is voor het voertuig.

 

Vanaf dit moment bent u aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig.

 

De RDW stuurt u de volgende werkdag de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode. U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In het kentekenregister is dan bij het kenteken een zogenaamd verstrekkingsvoorbehoud geplaatst. Dit houdt in dat de lease- of financieringsmaatschappij altijd de tenaamstellingscode ontvangt.

 

tns BON

 

 

 

We zijn nog even druk bezig met de website, maar u kunt voor alle handeling aangaande Tenaamstelling Voertuig terecht bij ons op PETTEMERSTRAAT 50 , 1823CW Alkmaar. U kunt ons bellen op 072 561 4087 voor vragen en de bijbehorende antwoorden!

 

Wij zitten recht tegenover de benzinepomp HGA op industrieterrein "Overstad"

kenteken overschrijven alkmaarDoe deze kerst mee aan de grootste kerstactie van 2009! HELEMAAL GRATIS!